ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

–Det här är en facklig seger, säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz. Foto: Johan Svanestrand

–Det här är en facklig seger, säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz. Foto: Johan Svanestrand

Låglönesatsning landad

Publicerad 2014-08-21

Aktuellt Vindarna har vänt i löneförhandlingarna mellan Polisförbundet och Rikspolisstyrelsen och det med besked.
21 augusti tecknades ett nytt avtal med fokus på de lägst betalda poliserna.

–Det har varit en lång och besvärlig resa, men till slut nådde vi fram. Medlemmarna i Polisförbundet har med ett helhjärtat och glödande engagemang gjort det möjligt, säger Lena Nitz, ordförande i Polisförbundet.

Avtalet innebär att medlemmar som tjänar 24 100 kronor eller mindre lyfts till 24 500 kronor, samtidigt som de som tjänar mer än 24 100 kronor får ett lönepåslag på 400 kronor.

För de som i dag har ingångslönen 21 300 kronor innebär överenskommelsen en 15-procentig höjning. De nya lönerna gäller från och med oktober och kommer att ge avtryck i plånboken i november.

Även de polisassistenter som anställs innan årets slut kommer att gå in på 24 500 kronor. Hur det blir med lönesättningen för nya poliser efter årsskiftet, när Rikspolisstyrelsen gått i graven, är föremål för framtida förhandling.

Fortfarande återstår ett revisionstillfälle inom den treåriga avtalsperioden 2013–2016. Det löneutrymme som förbundet ska förhandla med företrädarna för den nya Polismyndigheten om är lägst 2,5 procent för kollektivet.

Söndagens manifestation för rimliga polislöner genomförs som planerat, framhåller Lena Nitz.
– Vi kommer under avtalsperioden att uppnå vårt kampanjmål 25 000 från start. Nu ses vi i Kungsträdgården för att fira våra framgångar, manifestera vår fackliga styrka och blicka framåt.

 

Fotnot:
Avtalet innehåller en anmärkning om att lönehöjningen på individnivå sker ”om det inte finns särskilda skäl häremot”, något som hanteras mellan Polisförbundet och Rikspolisstyrelsen, med stöd från lokal-lokala parter.