Molotovcocktails
kan ha varit hämnd

8 december 2014, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

– Det var nog mer tur än något annat att ingen skadat sig.
Det säger Roger Östergren, huvudskyddsombud i Stockholm, apropå helgens händelser då mellan 30 och 50 personer gick till angrepp mot poliser i förorten Rågsved, Stockholm.– Det var nog mer tur än något annat att ingen skadat sig.
Det säger Roger Östergren, huvudskyddsombud i Stockholm, apropå helgens händelser då mellan 30 och 50 personer gick till angrepp mot poliser i förorten Rågsved, Stockholm.

Detta har hänt

Oroligheterna i Rågsved och Hagsätra ägde rum lördagen den sjätte december.
Ett stort antal ungdomar gick till angrepp mot poliser med stenar, bangers och molotovcocktails.
Flera bilar rullades också ut på gatan och tändes på.
Elva personer greps i samband med händelserna. Flera av dem är under 18 år.

Det hela började vid niotiden på lördagskvällen med att en patrull kallades till Rågsveds fritidsgård på ett bråk. Väl på plats dök ett antal ungdomar upp och kastade sten mot poliserna som kallade på förstärkning. Förutom sten kastades även molotovcocktails och så kallade bangers. Enligt Roger Östergren ska även en yxa ha varit inblandad.
– En molotovcocktail landade precis framför en polisbil och en buss fick ena dörren sönderslagen, säger Roger Östergren.

Han påpekar att den här typen av händelser inte är något man är van vid i det här området. Troligtvis rör det sig, om någon form av planerad hämndaktion med koppling till en nyligen fälld morddom.

Elva personer har gripits varav sju fortfarande är frihetsberövade i skrivande stund. Det finns goda förhoppningar om att kunna komma vidare i fallet.
– Det arbetet pågår för fullt nu, säger Roger Östergren.
Parallellt pågår arbetet med att prata mer med alla de poliser som var på plats för att skapa sig en bild av hur de har påverkats och vilka insatser som behövs. Utöver det kommer man ha någon form av utökad beredskap i området även om man betraktar helgens upplopp som en enskild händelse.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst