Annons

Annons

Hundburarna för små
även enligt kammarrätten

8 maj 2015, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Polismyndighetens överklagande av förbudet mot hundburar som inte håller måttet avslås. 

Polismyndighetens överklagande av förbudet mot hundburar som inte håller måttet avslås. Myndigheten får heller inte skjuta upp föreläggandet av förbudet till januari, vilket de yrkat på i andra hand. 
I går stod det klart att kammarrätten i Göteborg ger länsstyrelsen i Skåne fortsatt rätt i sitt förbud för att låta polisen transportera hundar i burar som inte klarar Jordbruksverkets krav. Förbudet har tidigare överklagats till Förvaltningsrätten i Malmö.
I andra hand, alltså om inte överklagan skulle gå igenom, yrkade Polismyndigheten på att förbudet inte skulle börja gälla före första januari nästa år. Men även det avslog kammarrätten. 

Polismyndigheten har redan ansökt om dispens från Jordbruksverket, för att på så vis kunna fortsätta använda de befintliga burarna, något som Polistidningen skrivit om här. Jordbruksverket har ännu inte svarat.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst