ANNONS:

ANNONS:

 
 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut i december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Idrottsfusk under
ordförandes lupp

Publicerad 2015-06-30

Aktuellt Lena Nitz valdes nyligen in i Riksidrottsnämnden. Det innebär att hon sitter med i den svenska idrottsrörelsens högsta dömande organ.

Polisförbundets ordförande Lena Nitz är sedan flera år van vid att bedöma misstankar om polisrelaterade regelbrott och överträdelser i sin roll som förbundets representant i personalansvarsnämnden, Pan.

Nu ska hon fylla en liknande funktion inom den svenska idrottsrörelsen efter att ha valts in i Riksidrottsnämnden. Nämnden fungerar som idrottens högsta domstol och dömer i bestraffnings- och dopingärenden.

– Jag är invald för två år och tackar för förtroendet, det ska bli väldigt roligt och intressant att komma in i jobbet, säger Lena Nitz.

Hon har erfarenhet av liknande arbete. Bland annat har Lena Nitz varit ordförande i Stockholms Fotbollsförbunds disciplinkommitté i tio år och verkat som ledamot i Svenska Fotbollsförbundets tävlingskommitté i fem år.

– I och med det nya uppdraget har jag också fått kliva av ett uppdrag i Stockholms Fotbollsförbunds besvärsnämnd som jag haft i fyra år.

– Framförallt ska det bli kul att få inblick i annan idrott, tills nu har jag bara sysslat med fotbollsfrågor.

Vilken är din egen idrottsbakgrund?

– Jag har varit aktiv som spelare i Brommapojkarna under 18 år och även varit styrelseledamot där. När jag som flicklagsspelare debuterade i damlaget fick jag oväntat många gratulationer. Det visade sig att mamma trodde att jag kommit med i landslaget och spred det stort på caféet som hon drev.