Annons
Annons

Förslag om 1000 poliser till

31 augusti 2015, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Moderaterna vill utbilda och anställa 1000 fler poliser de närmaste åren i en satsning riktad mot grov organiserad brottslighet. Polisförbundet är positivt till fler poliser men anser det minst lika viktigt att bra poliser orkar stanna kvar.

Moderaterna vill utbilda och anställa 1000 fler poliser de närmaste åren. Framför allt ska satsningen riktas mot grov organiserad brottslighet.

”Vi har ett antal områden, över femtio runt om i landet, där kriminella nätverk har för stor påverkan på lokalsamhället och där otrygghet och grov brottslighet är för stora problem. Där behöver vi vassare polisresurser med möjlighet att komma åt just de här kriminella nätverken. Det är en sådan riktad satsning vi vill göra med tusen nya poliser” säger Anna Kinberg Batra på partiets hemsida.

Enligt förslaget är det Polismyndigheten som ska fördela de ökade resurserna, men det betonas att satsningen framför allt ska riktas mot de områden där brottsligheten är som mest allvarlig och otryggheten störst. I pressmeddelandet på Moderaternas hemsida nämns grova våldsbrott som begåtts ibland annat Malmö och Göteborg på senare tid samt användandet av handgranater.

Förslaget kommer att finnas med i Moderaternas skuggbudget som presenteras senare i höst. Där ska det även framgå hur förslaget ska finansieras och hur stora anslagsökningar per år det rör sig om. Tidsramen som anges så här långt är ”några år”.

Moderaterna föreslår även krav på skärpta straff för brott som begås inom ramen för grov organiserad brottslighet.

Polisförbundets ordförande Lena Nitz tycker också att det behövs fler poliser.
”Samtidigt får vi inte glömma att allt fler erfarna poliser idag väljer att lämna yrket på grund av dåliga löner och anställningsförhållanden. Att behålla dem i tjänst måste vara minst lika viktigt”, säger hon i ett uttalande på förbundets hemsida.
Polisförbundet ser inga enkla lösningar på den situation som råder.
”I socioekonomiskt utsatta områden är det nog ännu viktigare att bra poliser med väl upparbetade kontakter orkar stanna kvar än att fler nya anställs”, säger också Lena Nitz.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst