Annons
Annons

3 frågor till Mikael Kandelin

18 augusti 2015, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Mikael Kandelin

…  huvudskyddsombud i polisområde Västmanland, som vill lyfta en idé om hur mängden elektromagnetisk strålning kan minskas i polisbilarna.

… huvudskyddsombud i polisområde Västmanland, som vill lyfta en idé om hur mängden elektromagnetisk strålning kan minskas i polisbilarna.

Mikael Kandelin
Mikael Kandelin

Vad består ditt förslag i?
– Att man använder den Bluetooth-teknik som redan finns inbyggd i Rakelstationerna. Den skulle aktiveras när poliserna klev in i radiobilen och sedan avaktiveras när de lämnade den igen. På det sättet skulle poliserna slippa den strålning från handstationerna som annars studsar runt i bilen.

Vad skulle det krävas för att genomföra detta?
– Det handlar mest om att arbetsgivaren behöver prioritera det här med strålning. Jag har kollat med IT-teknikerna. Vad jag förstår handlar det om att skriva ny rätt simpel programvara. Det som tar tid är att teknikerna måste uppdatera Rakelstationerna i alla bilarna innan det funkar, men det gör de ändå ibland.

Finns det några baksidor med en Bluetoothlösning, som du ser det?
– Det är en enkel lösning, men det skulle vara en nackdel när man deltar i en Raps-talgrupp, då vi samverkar i en insats tillsammans med exempelvis räddningstjänsten. Då är Bluetooth sämre, för då skulle man tappa kontakten med sin ledningscentral. Men även det borde gå att lösa.

 

Läs tidigare artiklar på temat här

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst