Annons
Annons

Språkkrav på Londonpoliser

3 augusti 2015, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Nu ställs krav på språkkunskaper för att platsa i London Metropolitan Police. Minst ett av 14 specifika språk utöver engelskan måste den behärska som vill in på utbildningen.

Hindu, arabiska, punjabi och italienska. Det är några av de språk sökande till London Metropolitan Police utbildning från och med nu ska behärska minst ett av för att komma in. Enligt polisens hemsida är det för att polisen bättre ska kunna möta utmaningarna i en stad där det talas över 300 olika språk.
Den som inte talar något av de fjorton språken får nöja sig med att vänta och se om ansökningskriterierna ändras igen. Alternativt ansöka om att bli special constable, som är en sorts volontärpolis.

De 14 språken

Yoruba (Nigeria), hebreiska, arabiska, hindi, punjabi, italienska, tyska, turkiska, spanska, polska, grekiska, portugisiska, sinhali (Sri Lanka), bengali

Bernard Hogan-Howe, London Mets ”polisordförande”, som har till uppgift att tillsammans med polischefen göra strategiska planer för polisen, säger till the Guardian att han är vill erbjuda en poliskår som ser mer ut som Londons befolkning.
– Jag tror att det här kommer att stärka förtroendet, hjälpa till att lösa brott mer effektivt och stödja offer och vittnen, säger han till tidningen.

 

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst