ANNONS;

ANNONS:

 
 


Så här ser Polistidningen nummer 5 ut. Den delas ut runt den 18 oktober till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Vi måste skydda den som skyddar! 

Lena Nitz, ordförande

 
 

 

NYA ARTIKLAR

 

Arkiv

”Polisförbundet kommer att behöva slåss”

Publicerad 2015-10-23

Aktuellt Det lutar åt att en lönenämnd avgör polislönerna. Polisförbundet laddar nu för konflikt.

”Polismyndigheten har återigen avvisat våra krav på en rimlig värdering av polisyrket” står det i ett pressmeddelande från Polisförbundet.

Lena Nitz.

Lena Nitz.

Enligt förbundet har man under löneförhandlingarna inte fått gehör för sina krav: att erfarenhet ska värderas högre, en lägstalön på minst 25 000 kronor, samt att poliser efter fem år i yrket i snitt ska tjäna lägst 28 000 kronor.
– Våra medlemmar har fått nog. Nu räcker det!, säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz.

Missnöjet rör inte bara lönen: Ogenomtänkta och dåligt förankrade beslut i omorganisationen samt systematiska försök att begränsa de anställdas inflytande är enligt pressmeddelandet andra tunga skäl.
– 2016 blir ett år då Polisförbundet kommer behöva slåss för våra medlemmars rätt till inflytande och rimliga arbetsvillkor.

Polisförbundet är bundet av fredsplikt, men i oktober 2016 går de centrala avtalen ut. Då har förbunden inom OFR* en gemensam möjlighet att inte förlänga avtalet och därmed bädda för stridsåtgärder.
– Den tid där verksamheten håller ihop för att poliserna alltid ställer upp lite extra är förbi. Våra medlemmar kommer självklart att fortsätta att göra ett bra jobb. Men vill arbetsgivaren ha sina anställdas engagemang och passion för sitt jobb är det något helt annat som krävs , säger Lena Nitz.

Dan Eliasson har svarat på Polisförbundets pressmeddelande med ett inlägg på svenskpolis.se: ”Tillsammans är bättre än konflikt”

*I OFR ingår förutom Polisförbundet:
Officersförbundet, ST, Vårdförbundet, Försvarsförbundet, Lärarförbundet, Tull-Kust och Ledarna.

 

Läs mer om Polisförbundets ståndpunkt på www.polisforbundet.se