Annons
Annons

Många flyktingar vill vidare

26 oktober 2015, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Centralstationen i Malmö präglas av flyktingmottagningen. Situationen är ny för alla inblandade och läget förändras ständigt.

Centralstationen i Malmö präglas av flyktingmottagningen. Situationen är ny för alla inblandade och läget förändras ständigt.

– I nästa steg ingår att skapa en speciallista så att det blir samma poliser som alltid jobbar här, säger Andreas Persson som är platschef på centralen.

Tidigare var den nyrenoverade byggnaden full av flyktingar. 300 personer övernattade på golvet. Utanför huvudentrén delade Röda Korset ut mat och längs väggarna fanns förlängningssladdar med uttag för ström till mobiltelefonerna – flyktingarnas ofta viktigaste ägodel. Nu är det nästan som före krisen. Internationellt, men vardagligt.
– Migrationsverksamheten är flyttad några 100 meter bort det är bättre så, säger Andreas Persson och pekar mot vattnet där flygbåtarna till Köpenhamn brukade utgå.

En av hans kollegor arbetar på krimjouren i vanliga fall. Han håller med om att situationen har förbättrats delvis under de senaste veckorna. Samtidigt är han oroad över utvecklingen.
– Det är så många man vill hjälpa, nu koncentrerar vi oss på dem under 18. Samtidigt är det många som inte vill ha kontakt, de vill vidare till Norge och Finland. En knivig situation då de egentligen ska söka asyl här, säger han.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst