Annons
Annons

Fler skjutvapen i kriminella miljöer

3 februari 2016, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Antalet vapenbrott har ökat på sistone, enligt rapporten ”Polisens användning av skjutvapen och eventuella behov av åtgärder.”

Rapporten belyser förutsättningarna för att införa elchockvapen i Sverige. I den omfattande redovisningen syns efter en nedåtgående trend en ökning från mitten av år 2013 när det gäller anmälda brott mot vapenlagen. Ökningen är cirka 15 procent till och med 2014, där diagrammet tar stopp.

Enligt Polisen och Tullverket, som utredarna hänvisar till, finns det inget som tyder på att den traditionella insmugglingen av illegala vapeninförseln har ökat under samma tid. Däremot oroas myndigheterna av den allt mer förekommande handeln på internet med skarpa vapen och vapendelar.

I underlaget slås även fast att antalet brott mot knivlagen under en längre tid gradvis har minskat, för att även där vända uppåt i mitten av 2013.

”Sammanfattningsvis finns det relativt tydliga belägg för att skjutvapen i kriminella miljöer tycks förekomma mer frekvent än tidigare” står det i rapporten.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst