Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut runt den 6 december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Firandet dröjer …

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 
 

Arkiv

Vi måste
passa oss

Publicerad 2016-02-02

Redaktörens rader ”Du borde sluta som polis.” ”Varför skriver ni inte att Muhammed var …?” ”Ta bort din klåfingriga PK-penna från min text!”
Reaktionerna från läsekretsen är väldigt sällan otrevliga, men ibland kommer mejl som sticker ut. Mot bakgrund av den senaste tidens debatt om ”mörkanden” är det nog dags att klarlägga några saker, även om de för många av er är självklara:

Vi är en liten redaktion och kan bara skriva om en bråkdel av allt vi får kännedom om via tips och egen bevakning. Ibland måste vi avstå från att publicera högst relevanta uppgifter för att inte röja vår källa.

Det talas om konsekvensneutralitet, men helt döv för vilka effekter en publicering har kan ingen utgivare vara. Vi på tidningen måste exempelvis passa oss för att inte röja någon med skyddad identitet.

Allt som är sant är inte tryckbart. Att påstå att en viss person har brukat narkotika kan klassas som förtal – även om det stämmer.

Ingen är garanterad plats i tidningen. Och tar någon upp folks (påstådda) diagnoser, eller andra kränkande ”sanningar” måste jag som ansvarig utgivare många gånger säga stopp, hur säker personen än känner sig på sin sak.

Att vi återger någons beslut eller åsikt betyder inte att vi ställer oss bakom beslutet eller åsikten. Har du en annan uppfattning – tyck gärna till – men var beredd på att även du kan få mothugg.

evaÄr det något du som läsare reagerar på är du mer än välkommen att höra av dig – konstruktiv kritik är en gåva.

 

Eva Schoultz
chefredaktör och ansvarig utgivare

P.S. Jag är inte polis. Glöm inte att tipsa!