Annons
Annons

Fritt fram för återvändare?

10 mars 2016, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Anna Ramsten Foto: Pernilla Tofte

Polisregion Mitt försöker locka avhoppade poliser att komma tillbaka till kåren. Det genom en annons på Polisen.se. ”Lite ironiskt” tycker Anna Ramsten, ordförande i Polisförbundet Mitt.

Polisregion Mitt försöker locka avhoppade poliser att komma tillbaka till kåren. Det genom en annons på Polisen.se.

Anna Ramsten Foto: Pernilla Tofte
Anna Ramsten Foto: Pernilla Tofte

– Det är lite ironiskt eftersom jag vet att det är i alla fall ett par duktiga kollegor som har velat komma tillbaka det senaste året men då fått höra att det är anställningsstopp. Nu verkar det vara hävt, säger Anna Ramsten, ordförande Polisförbundet Mitt.
Annars är, enligt henne, Polisförbundet Mitt positiva till rekryteringen då poliserna behöver bli fler.

I annonsen står bland annat att ”vi söker dig med polisexamen men som inte längre är anställd inom Polismyndigheten för återanställning som polis med relevant tjänstebenämning.” Det framgår också att personerna som rekryteras ska arbeta främst inom kärnverksamheten.

Hur många personer det rör sig om som ska rekryteras framgår inte av annonsen, men placeringsort som gäller är ”enligt överenskommelse i Gävleborg, Västmanland eller Uppsala län, beroende på verksamhetens behov.”

En fundering Anna Ramsten har är att personer från andra regioner, som redan har anställning inom polisen, kanske kommer att vilja söka de utannonserade tjänsterna.
– För oss i Mitt spelar det ju egentligen ingen roll, vi vill ju bli fler och är för en rörlighet. Men jag vet inte hur det är tänkt att eventuella sökande som redan är anställda ska hanteras, säger hon.

Tommy Bringholm är chef för regionskansli Mitt. Han förklarar annonsen med att det har funnits ett stort intresse, fler än tjugo personer, som har ringt och ställt frågor om hur de kan komma tillbaka till polisen.
– De har kanske haft ett annat jobb ett tag men kommit fram till att polisen är en bra arbetsgivare men de vet inte riktigt hur de ska kunna komma tillbaka, säger han.

Tommy Bringholm säger också att han inte kan hindra någon att söka som redan har anställning inom myndigheten.
– Det är ju inte den egentliga målgruppen för annonsen så om det händer och de står sig i konkurrensen måste vi ta den diskussionen med den regionen där den personen jobbar, säger han.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst