Annons
Annons

Nya hölster matchar inte uniformsbyxorna

19 april 2016, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Verksamhetsbehov pekar mot fler benhölster, men byxorna anpassas för höfthölster. En oroande brist på intern kommunikation, anser det nationella huvudskyddsombudet.

Länge har höfthölster varit norm i stora delar av polissverige, detta eftersom benhölster sades se för militärt ut. Nu verkar dock pendeln ha svängt. Det nationella huvudskyddsombudet, Emma Cronberg, tycker att mycket talar för att benhölstret på sikt vinner mark.
Emma Cronberg_webb– En förändrad omvärld tvingar poliserna att använda förstärkningsvästar i allt större omfattning i sitt uppdrag. Västarna är svåra att kombinera med höfthölster, säger hon.

En ny placering av hölstret får följder för hur övrig utrustning ska bäras och var benfickorna ska placeras. I kombination med benhölster bör fickan sitta på framsidan av låret, i stället för sidan, för att inte hamna under tjänstevapnet.
– Och här ser vi ett samordningsproblem, ett typexempel på något som genomsyrar mycket av verksamheten. Nu finns risken att man syr upp byxor med fickor på sidorna och i värsta fall kommer de inte att gå att använda, den ena handen vet inte vad den andra gör, säger Emma Cronberg.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst