Annons
Annons

Livvakter kräver stopp på ensamarbete

18 mars 2016, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Förvaltningsrätten avgör snart om livvakter ska få arbeta ensamma. Huvudskyddsombudet kräver förbud, men Säpoledningen säger nej.

Det är Dagens Nyheter som rapporterar att Säkerhetspolisens livvakter allt oftare måste arbeta ensamma, i stället för i par.

”Plötsligt står vi i en matbutik som är en helt ny miljö som vi inte har kontrollerat i förväg” säger en f d livvakt, som hoppas på ett stopp för ensamarbetet, till tidningen.

DN skriver också att hela ärendet har hemligstämplats av Arbetsmiljöverket som i oktober 2015 avslog en begäran om att ensamarbete skulle förbjudas. Nu avgörs frågan inom kort av förvaltningsrätten i Stockholm.

Om livvakternas krav slås fast kommer färre personer att få skydd, såvida antalet livvakter inte snabbt ökar.

Susanna Trehörning, som är chef för livvakterna, säger till Dagens Nyheter:
– Vi väljer typ av metod utifrån funktionsvärdet på personen vi skyddar, utifrån vilken hotbild som finns och hur sårbarheterna ser ut. Om det som tidigare alltid skulle vara två personer skulle det vara förutsägbart för en eventuell angripare.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst