Annons
Annons

Lena Nitz: ”Nu behövs kraftfulla insatser”

18 maj 2016, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.
Lena Nitz
Lena Nitz

Var fjärde polis letar aktivt efter nytt jobb. Detta enligt en medlemsundersökning som Polisförbundet nyligen låtit genomföra.

Var fjärde polis letar aktivt efter nytt jobb. Detta enligt en medlemsundersökning som Polisförbundet nyligen låtit genomföra.

50 procent av de som svarat uppger att de under de senaste sex månaderna funderat på att lämna polisyrket,  23 procent att de aktivt letar efter ett nytt jobb. (Av männen är de 25 procent, av kvinnorna 19 procent.)

Av dem som funderat på att lämna uppger 82 procent att lönen är en anledning till detta. Det går att uppge flera skäl, och den näst tyngsta anledningen är otydligt ledarskap, följt av otydliga beslutsvägar, hög arbetsbelastning och dålig möjlighet till karriärutveckling.

Lena Nitz
Lena Nitz

”Polisbristen blir alltmer uppenbar. Nu behövs kraftfulla insatser, i form av bättre löneutveckling, en rimligare arbetsbelastning och en tydligare polisorganisation” kommenterar Lena Nitz, ordförande i Polisförbundet, i ett pressmeddelande.

Poliserna som är 60 år eller äldre är de som enligt undersökningen minst benägna att sluta. Av poliserna mellan 40-49 år svarar 30 procent att de aktivt söker andra jobb.

Fotnot: Det är Novus som på uppdrag av Polisförbundet genomfört 4362 webbintervjuer med medlemmar i yrkesverksam ålder. 61,7 procent svarade på alla frågor. Undersökningen genomfördes mellan 27 april och 9 maj.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst