Annons
Annons

Betty Rohdin slutar
”med ålderns rätt”

28 september 2016, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Betty Rohdin har varit prefekt vid polisutbildningen på Växjö universitet sedan 2002. I december kliver hon av sin post.

Betty Rohdin har varit prefekt vid polisutbildningen på Växjö universitet sedan 2002. I december kliver hon av sin post.

Betty Rohdin
Betty Rohdin

Chefen för polisutbildningen i Växjö var själv med och skrev ansökan om att få polisutbildningen dit. Tidigare hade hon varit chef för samhällsvetenskapliga institutionen på universitetet. När hon tillträdde på polisutbildningen var det tänkt som en tillfällig lösning men hon blev kvar i 14 år.
– Det är med ålderns rätt och jag har fått en bra deal med universitetet, säger 64-åriga Betty Rohdin som svar på varför hon slutar.

Hon syftar på att hon blir kvar som stöd för en ny prefekt fram till sommaren.  Hon kommer också att ägna sig åt undervisning under den tiden. Ett upplägg hon säger sig vara nöjd med.

På frågan om det blir pension efter det svarar hon lite kryptiskt.
– Ja, någonting blir det ju…

 

Läs mer: ”Med hjärta för poliser” ett möte med Betty Rohdin från 2010

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst