Annons
Annons

”Målet är ett bra avtal”

29 september 2016, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Anna Ramsten Foto: Pernilla Tofte

30 september löper det centrala avtalet med Arbetsgivarverket ut och förhandlingarna pågår för fullt. I polisleden finns en påtaglig kampvilja, berättar Anna Ramsten, ordförande för Polisförbundet Mitt.

30 september löper det centrala avtalet med Arbetsgivarverket ut och förhandlingarna pågår för fullt. I polisleden finns en påtaglig kampvilja, berättar Anna Ramsten, ordförande för Polisförbundet Mitt.

Anna Ramsten Foto: Pernilla Tofte
Anna Ramsten Foto: Pernilla Tofte

Hon får en hel del frågor om förhandlingsläget från medlemmarna, framförallt undrar de om det ska bli någon strejk.
–Sedan kanske inte alla är medvetna om exakt vad förhandlingarna gäller. Men det är många, framförallt yngre, som har sett de små filmerna på Polisförbundets webb och Facebook, där förhandlingschefen Niklas Simson intervjuas, och tycker att de är jättebra.

Själv väntar hon med spänning på fler nyheter från förhandlarna och har även förhoppningar om att man ska agera från politiskt håll.
–Det är som någon medlem sa; ett läckande badkar måste man laga, det går inte att bara fylla på med mer vatten. Vi måste skapa förutsättningar att behålla de poliser vi har och då behövs ett rejält polislönelyft. Då räcker inte Ralsen utan då behövs helt andra medel.

Samtidigt poängterar hon att det är viktigt att man löser de centrala förhandlingarna så att man är klar i den delen – att fackförbundens gemensamma yrkanden om exempelvis individgarantier tas på största allvar. Om förhandlingarna skulle stranda är nästa steg medling, något som Anna Ramsten tror att alla inte är medvetna om. Men om det skulle gå så långt som till strejk finns en kampvilja i organisationen hon aldrig sett maken till.
–Jag tror att många blir besvikna om de inte får strejka. Målet är ju inte att strejka, utan målet är att teckna ett bra avtal, men folk vill så gärna få utlopp för sin frustration.

Under dagen presenteras även Statskontorets första delrapport om omorganisationen.
– Det här är en vecka full av förväntan, säger Anna Ramsten.

Läs mer: Yrkanden växlade: Individgaranti vs sifferlöst

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst