Annons
Annons

Nu är ett avtal undertecknat

5 oktober 2016, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Det blir ingen konflikt. Nu har Polisförbundet och de andra fackförbunden i OFR/S, P, O kommit överens med Arbetsgivarverket om ett nytt centralt avtal.

Det blir ingen konflikt. Nu har Polisförbundet och de andra fackförbunden i OFR/S, P, O kommit överens med Arbetsgivarverket om ett nytt centralt avtal.

Polisförbundet skriver i ett pressmeddelande att den ettåriga överenskommelsen bland annat ger ett större inflytande över lönerna regionalt, vilket förbättrar fackets möjligheter att förhandla fram bra polislöner.
-Det är en framgång. Tidigare kunde vi påverka på ett ställe i Polismyndigheten, nämligen nationellt. Nu kan vi även påverka alla regioner. Det gör att vi kan förhandla fram rättvisare löner närmare medlemmarna, uppger Polisförbundets ordförande Lena Nitz i pressmeddelandet.

Arbetsgivarverket ville ha ett sifferlöst avtal. Men med det avtal man nu kommit överens om kommer ingen polisregion att få mindre än det så kallade märket, 2,2 procent, till löneökningar.

För att få mer pengar till höjda polislöner finns sedan i våras en överenskommelse med Polismyndigheten om att pengar som sparas –  via effektiviseringar till följd av omorganisationen, eller när högavlönade poliser går i pension och ersätts med nyutbildade poliser –  ska kunna generera höjda polislöner.

Förhandlingarna har även handlat om bland annat arbetsmiljön, där man kommit överens om att höja  ambitionsnivån.

Dessutom har man diskuterat arbetstid.  Där har man enligt Arbetsgivarverket  kommit överens om att tydliggöra  ”att lokal part kan begära centrala parters stöd i den lokala processen om ändrade arbetstidsvillkor när förhandlingar påkallats i frågan utifrån det lokala kollektivavtalet”.

Läs mer på Polisförbundets webb

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst