Annons
Annons

”Viktigt att göra
en ordentlig utredning”         

22 september 2016, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

På repskapet 2014 antogs en motion om att utreda för- och nackdelar med att öppna upp förbundet för andra än poliser. När resultatet presenterades på årets kongress blev det bakläxa. (Rättad version 17/10 -16)
På repskapet 2014 antogs en motion om att utreda för- och nackdelar med att öppna upp förbundet för andra än poliser. När resultatet presenterades på årets kongress blev det bakläxa. (Rättad version 17/10 -16)

Det blev en del diskussioner när förbundsområde Skånes motion lyftes under representantskapet i Åre för två år sedan. Motionen handlade om att förbundet skulle ”utreda och ta fram ett komplett beslutsunderlag”. Om inte annat för att, på goda grunder, kunna bestämma sig för att låta bli att öppna upp förbundet, menade Lars Lindvall, Skåne. Motionen röstades igenom med små marginaler.

Utredningen, som kan läsas här, har tidigare skickats ut till regionerna för inhämtning av synpunkter. På onsdagen presenterades den vid Polisförbundets pågående kongress. Förbundsstyrelsen föreslog att rapporten skulle godkännas, men representanter från Syd, Väst och Öst gick upp i talarstolen och motsatte sig ett godkännande.

Bland annat var man missnöjd
med analysen och saknade beräkningar för hur ett öppnande skulle kunna påverka bland annat anslutningsgrad, medlemsantal och ekonomi.
-Det är en viktig fråga, en känslig fråga och det är viktigt att göra en ordentlig utredning för att faktiskt kunna lämna den, sa Katharina von Sydow, ordförande för Polisförbundet Väst.

Polisförbundets kanslichef, Björn Kellerth påpekade bland annat att frågan som ställs i motionen är i princip omöjlig att ge ett absolut svar på.
– Den hade behövt vara formulerad ”vilka konsekvenser det skulle kunna få och inte vilka det skulle få.
Dessutom, menade han, är det inte aktuellt med ett öppnande av förbundet som det ser ut i dag. Formellt beslutades att inte godkänna rapporten. En reviderad utredning kommer enligt uppgift att presenteras senast till kongressen 2018.

 

Läs mer:

Förbund för fler än poliser? Artikel från 2014.

Grannar med öppna förbund. Artikel från februari 2016.

 

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst