Annons
Annons

”Gryningspyromanen”
trivs i Västmanland

18 november 2016, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

En bra relation med en polis i Västmanland verkar hålla ”Gryningspyromanen” lugn. I alla fall om man får tro honom själv i en intervju i VLT.

En bra relation med en polis i Västmanland verkar hålla ”Gryningspyromanen” lugn. I alla fall om man får tro honom själv i en intervju i VLT.

I slutet av mars släpptes Ulf Borgström, även känd som Gryningspyromanen, från anstalten Hall. Han tar efter det tåget till Västerås där han inte tillåts ta in på ett hotell, berättar han för VLT. Hotellet, som är det enda med ett rum ledigt, tar nämligen bara kort och Ulf Borgström har bara kontanter.
– Jag är trött, min väska är tung. Till slut går jag ned till polishuset och ställer väskan där medan jag ber om att få ringa en polis i Malmö, som sagt att jag kan höra av mig om jag får problem, säger han till tidningen.

Malmöpolisen ringer vidare till Per Ågren som är lokalpolisområdeschef i Västerås. Han berättar för VLT att han tyckte sig stå inför risken att stadshuset i Västerås ska brinna och därför beslutar sig för att hjälpa Ulf Borgström att hitta boende.
I intervjun med VLT säger Ulf Borgström så här om den roll Per Ågren har i hans liv efter det:
– Jag ser honom inte som en polis, mer som ett stöd. Sen får jag tänka mig för vad jag säger till honom ändå. Jag vet att om det krisar kan jag slå honom en signal så försöker han hjälpa till med det han kan.

Som det ser ut nu har Ulf Borgström jobb och bostad i Västmanland och verkar inte ha några planer på att flytta. Inte heller på att elda igen, även om han säger att man ”aldrig ska säga aldrig”.

Särskilt ångerfull framstår han heller inte som i intervjun. Bland annat beskriver han en brand han anlagt i ett hyreshus i centrala Ystad, där ett antal människor kunde ha dött, som något Ystadsborna hade sig själva att skylla för. Han menar att de inte stoppade sin polis, som han anser behandlade honom illa.

Läs intervjun i VLT i sin helhet här.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst