Annons
Annons

Madde tränade för
att hedra sin namne

7 december 2016, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Ett drygt år har gått sedan Madeleine var nära att förlora livet under ett efterföljande. Den 5 november var hon med om att hedra sin kollega och namne som dog.

Madeleine överlevde mot alla odds, delvis tack vara god fysik. Nu satsar hon på en ny formtopp.
Madeleine överlevde mot alla odds, delvis tack vara god fysik. Nu satsar hon på en ny formtopp.

Ett drygt år har gått sedan Madeleine var nära att förlora livet under ett efterföljande. Den 5 november var hon med om att hedra sin kollega och namne som dog.

Det var natt då Madde mörk och Madde ljus, kollegorna som blev vänner i radiobilen, arbetade vid en trafikkontroll utanför Örnsköldsvik. I samband med ett efterföljande på frosthal vägbana inträffar tragedin. Polisbilen hamnar upp och ner i ett grunt vattendrag. Madde ljus drunknade och Madde mörk överlevde mot alla odds.

Då Polistidningen träffade henne under vårvintern var hon på bättringsvägen, men långt ifrån återställd. Det fanns en risk för att det smutsiga vatten som hon dragit ner i lungorna skulle ge permanenta skador. Hon led psykiskt av händelsen, glädjen var försvunnen. Samtidigt skulle hon snart bli mamma.

Nu har det gått ytterligare tio månader, en nyvaken dotter hörs i bakgrunden och Madeleine skrattar igen.

– Jag mår mycket bättre och har precis blivit friskförklarad. Lungorna klarade sig och jag kan träna på allvar igen, någon som betyder oändligt mycket för mig.

Lördagen den 5 november, på årsdagen av dödsolyckan, deltog Madeleine i en crossfit-träning för att hedra sin kollega. Hon konstaterar att krafterna bara räckte till den scalade (lättare) versionen, men hon har redan lovat omgivningen att klara den långa nästa år. Dessutom siktar hon på att någon gång i framtiden ta 100 kilo i bänkpress. Bakgrunden som elitsimmare och ett ständigt närvarande träningsintresse, som uppmuntrats av poliskollegor och tidigare arbetskamrater i Försvarsmakten, blev avgörande för hennes överlevnad.

– Läkaren sa det. Han frågade vad jag sysslat med alla år, hjärtat och lungorna var större än normalt. Tränat sa, jag. Annars hade jag kanske inte klarat mig.

Traumat som det innebar att sakta drunkna utan att kunna röra sig resulterade i att Madeleine dragit sig för att simma. Men nu känner hon att ett nytt pass i bassängen inte är avlägset. Det och ett besök i Fredrika, där hennes namne miste livet.

– Det är två jobbiga saker som jag skjutit på, men snart är det dags.

 

skapades av malmöpolis

  • Passet är tänkt att bli Sveriges första hero-wod, för att hedra minnet av den avlidne polisen Madelene Westlund. Initiativtagaren är Fredrik Ivehed, polis i Malmö som även extraknäcker som crossfit-coach.
  • Programmet bygger på dödsdatumet: 5/11/15, anropsnumret på polisbilen som körde av vägen: 13-5110 samt de 17 minuter det tog för räddningspersonal att komma fram till olycksplatsen, där polisbilen låg upp och ner i vattnet.

WOD* Fredrika

#wodfredrika #thinblueline

(Teams of 2, split anyhow, 1 work 1 rest)

5 rounds of

11 marklyft @100/70

15 lateral burpees

13 HSPU

51 double-unders

10 muscle-ups

After 5 rounds: 17 min row for meters

Score is time, tiebreaker meters on rower.

Timecap on first part 25 min.

Total workout time: 42 min.

For every rep not completed (before TC) on first part subtract 100 meters from row.

 

Scaled version:

(Teams of 2, split anyhow, 1 work 1 rest)

5RFT

11 marklyft @70/50

15 lateral burpees

13 HR-pushups

51 single-unders

10 pullups

After 5 rounds

17 min row for meters

*WOD=work out of the day

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst