Annons
Annons

Fackförbund skyldiga
att motverka stridsåtgärder

13 mars 2017, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Öronmärkta pengar till en höjning av polislönerna med 5000 kronor /månad i snitt. Det är ett av kraven som anonyma poliser ställer i en massuppsägningskampanj.

Öronmärkta pengar till en höjning av polislönerna med 5000 kronor / månad i snitt. Det är ett av kraven som anonyma poliser ställer i en massuppsägningskampanj.

”Ingen av oss som arrangerar denna kampanj vill säga upp oss från polisen men vi är beredda att gå så långt och använda denna massuppsägning som en sista utväg för att få politikerna att lyssna på oss” står det på kampanjsajten.

Senast tisdagen den 18 april, när regeringen presenterar sitt förslag till vårbudget, ska krav på en omedelbar polislönesatsning tillgodoses, annars skickas enligt sajten minst 5000 avskedsansökningar till rikspolischefen.

Polisförbundet får inte samordna den här typen av massuppsägningar, står det på hemsidan i fråga. Men förbundets ansvar är större än så; Man är enligt MBL tvungna att motverka stridsåtgärds-liknande aktiviteter, berättar förhandlingschefen Niklas Simson.
– Vi måste därför markera att vi inte står bakom det här initiativet och vi är dessutom skyldiga att uppmana dem att upphöra, säger han till Polistidningen.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst