Annons
Annons

Dubbla priser
för brottsförebyggande

17 november 2017, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Två poliser fick på fredagen ta emot stipendium om 25 000 kronor vardera för ”nydanande och utmärkt polisarbete”, meddelar SSF Stöldskyddsföreningen i ett pressmeddelande.

Annika Brändström, vd SSF Stöldskyddsföreningen, Anders Hall, utvecklingschef Noa, Erik Wennertsröm GD Brå, Tomas Aggebrandt (hämtade Stipendiet för Johannes Malmö) Anders Nilsson Uppsala Foto: Per Klingvall/ SSF Stöldskyddsföreningen

Två poliser fick på fredagen ta emot stipendium om 25 000 kronor vardera för ”nydanande och utmärkt polisarbete”, meddelar SSF Stöldskyddsföreningen i ett pressmeddelande.

I vanliga fall delar Stöldskyddsföreningen ut ett stipendium per år för att premiera brottsförebyggande insatser inom polisen. Men i år ansågs två av ansökningarna så värdefulla att man valde att dela ut dubbla priser.

Årets stipendiater är Johannes Dontsios, gruppchef för områdespoliser i Malmö, och Anders Nilsson, gruppchef i Uppsala/Knivsta.

Så här skriver Stöldskyddsföreningen om stipendiaterna:

Johannes Dontsios erhåller SSF Polisstipendium 2017 för sitt arbete med att motverka otrygghet och förhindra unga att utveckla en kriminell livsstil i ett bostadsområde i Malmö.  Polisarbetet har bedrivits som ett gemensamt arbete med områdesgrupperna i Söder och Väster och i samverkan med andra myndigheter, kommunen och fastighetsägaren på ett metodiskt sätt hindrat ungdomar från att skapa otrygghet i områdets portuppgångar.

Anders Nilsson får tillsammans med utredningsgrupp 3 ett stipendium för arbetet med att kartlägga och påverka narkotikamissbruk kring Uppsala station och på pendeltågen mot Stockholm. Anders och utredningsgrupp 3 har på ett metodiskt och väl förberett arbete i samverkan med socialtjänsten omhändertagit ett stort antal ensamkommande pojkar som varit inblandade i narkotikatrafiken. På så sätt har stipendiaten ökat tryggheten och minskat brottsligheten i området.

Priset delades ut fredagen den 17 november i samband med Stöldskyddsföreningens framtidsdag.

Juryn som utser stipendiaterna:

Annika Brändström, VD SSF Stöldskyddsföreningen, Erik Wennerström, GD Brottsförebyggande rådet, Anders Hall utvecklingschef på Nationella Operativa avdelningen och Per-Erik Ebbeståhl, kommundirektör Malmö Stad samt Lina Nilsson, rådgivningsexpert SSF Stöldskyddsföreningen.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst