Annons
Annons

”Införandet av reformen
går för långsamt”

14 november 2017, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.
Patrik Forsemalm

Den nya lagen om transport av frihetsberövade efterlevs inte, enligt Patrik Forsemalm, HSO i polisregion Öst. Det får stora konsekvenser för polisernas arbetsbelastning.

Patrik Forsemalm

Den nya lagen om transport av frihetsberövade efterlevs inte, enligt Patrik Forsemalm, HSO för polisregion Öst. Det får stora konsekvenser för polisernas arbetsbelastning.

Från 1 december har Patrik Forsemalm ett nytt uppdrag. Då börjar han som verksamhetsutvecklare på utvecklingscentrum Öst. Till frågorna som kommer att landa på Patrik Forsemalms bord hör arrestverksamhet, narkotikaarbete och suicidprevention. När det gäller arrestverksamheten handlar det bland annat om transporten av frihetsberövade.

Reformen om att Polisen ska kunna lämna över transporter till Kriminalvården trädde i kraft i våras. Tanken är även att myndigheter i vissa fall ska kunna vända sig direkt till Kriminalvården med en begäran om handräckning. Men den nya lagen efterlevs inte, enligt Patrik Forsemalm. Det får stora konsekvenser för polisernas arbetsbelastning att man inte uppnår reformens syfte att kunna fokusera på kärnuppdraget.
-Införandet av reformen går för långsamt, säger Patrik Forsemalm till Polistidningen.

Fram till årsskiftet kommer han att kombinera utvecklarjobbet med sitt nuvarande uppdrag som huvudskyddsombud för polisregion Öst.
-Jag bestämde mig för att tacka ja igår. Det är ett jättestort steg att lära sig att författa riktlinjer efter att hållit på som huvudskyddsombud på heltid i tio år, men det ska bli intressant och kul.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst