Annons
Annons

Fika och politikerdebatt
på Polisens dag

21 augusti 2018, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Drygt 28800 personer har skrivit på Polisförbundets upprop för fler poliser. Listan ska lämnas till justitieministern på nyinstiftade Polisens dag, 30 augusti, en dryg vecka före valet.

Drygt 28800 personer har skrivit på Polisförbundets upprop för fler poliser. Listan ska lämnas till justitieministern på nyinstiftade Polisens dag, en dryg vecka före valet.

Som Polistidningen tidigare har berättat inför Polisförbundet den 30 augusti en ny variant på Polisens dag, som ska bidra till att dra uppmärksamhet till de frågor som rör kåren. När planerna lanserades i början av sommaren stod det ännu inte klart exakt vad dagen skulle innehålla, förutom att en namninsamling för högre polislöner ska överlämnas till Justitiedepartementet.Från början skrevs namninsamlingen på av 3800 av Polisförbundets medlemmar. Sedan uppropet blev offentligt har ytterligare drygt 25 000 skrivit på.
Nu står det klart att överlämningen kommer att ske på morgonen, troligtvis kombinerat med någon form av manifestation.  Samma eftermiddag kommer Morgan Johansson (S) och Tomas Tobé (M) att mötas i en debatt på Kulturhuset i Stockholm klockan 16.00. Till debatten bjuds Polisförbundets medlemmar att i förväg få skicka in frågor. Både medlemmar och allmänheten är också välkomna att närvara och lyssna på plats. Debatten kommer även att livesändas i Expressens webbtv-kanal.
Detta första år som Polisens dag uppmärksammas kommer inte några aktiviteter organiseras ute i regionerna. Däremot kommer Polisförbundets olika regionsordföranden finnas på plats i Stockholm.
Det här första året kommer aktiviteterna för Polisens dag vara koncentrerade till Stockholm.
– Men nästa år blir det förhoppningsvis regionala aktiviteter, säger Jenny Engdahl Westbratt. Det handlar om att beslutet om att inrätta Polisens dag togs med så kort framförhållning.

På Polisupprop.nu fortsätter Polisförbundet att samla in underskrifter samt berättelser från poliser:

”Det finns verkligen ingen annan som kan lösa de problem vi dagligen ställs inför. Vi dyker med huvudet före in i de händelser de flesta önskar de aldrig hamnade i och vi gör det utan att blinka. Detta pågår dygnet runt året runt och den ihärdigheten gör mig stolt”  Polisupprop.nu

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst