Annons
Annons

Krönikörernas favoritserier

17 oktober 2018, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.
Elisabeth Moss spelar Pffred, huvudpersonen i Netflixserien The Handmaids Tale.

Nu när höstmörkret lägrar sig allt tidigare är det extra mysigt att hitta en tv-serie att fastna för. Här tipsar några av Polistidningens krönikörer om sina favoriter.

Nu när höstmörkret lägrar sig allt tidigare är det extra mysigt att hitta en serie att fastna för. Här tipsar några av Polistidningens krönikörer om sina favoriter.

I klorna på kartellen

Ozark, Netflix, säsong två strömmar nu.

Martin ”Marty” Byrde, en lågmäld revisor, får problem efter att hans affärspartner stulit från en mexikansk drogkartell. Marty tvingas från en dag till en annan sälja huset och ta med sig familjen till en trist småstad i den vidsträckta Ozarkregionen, för att söka nya sätt att tvätta kartellens pengar.

Trots att här inte finns någon tant som pratar med vedträn tänker jag på klassikern Twin Peaks, som även den utspelas i en småstad långt från ära och redlighet, där en slags parallell logik utvecklats.
Johan Svanestrand
Stockholm

Inblick i historiskt fall

Manhunt: Unabomber, Netflix, en säsong.

1978 inleddes ”The unabomber-fallet” och jakten efter en seriemördare och terrorist som under 17 års tid spred skräck i USA.
I ”Manhunt: Unabomber” skildras FBI-agenten James ”Fitz” Fitzgeralds profilering av beteendemässiga ledtrådar och jakten på en desillusionerad enstöring som manifesterade sin ideologi med hemmagjorda bomber och handskrivna brev till olika medier.
Man får gratulera Netflix till en snygg miniserie om FBI:s hittills mest kostsamma utredning. Och er som ännu inte sett den!
Anna Jinghede
Örebro

Elisabeth Moss spelar Pffred, huvudpersonen i Netflixserien The Handmaids Tale.

Dystopiskt drama

The Handmaids Tale, HBO, två säsonger.

Kanske finns det någon som ännu inte har upptäckt mästerverket The Handmaids Tale? Tjänarinnan Offred berättar om ett dystopiskt USA, där hon och andra fertila kvinnor tjänar rika familjer som avelsdjur. Jag fascineras mest över författarens fantasi för lågmäld ondska. Skenavrättningar följer rituella våldtäkter, men här finns också kvinnor som inte tänker böja sig. Ingen feel good. Mest obehag faktiskt.  Men det här obehaget måste upplevas. Har du inte sett den än? Jag är verkligen ”avundglad” för din skull.

Lisa Ahlstedt
Funäsdalen

Prisad 80-talsskildring

Stranger Things, Netflix, två säsonger.

Mitt tips är givet: Netflix-serien ”Stranger Things”. Serien utspelar sig under 1980-talet i USA och kretsar kring försvinnandet av en ung pojke. Pojkens mamma (som spelas av Winona Ryder), den lokale polischefen samt pojkens kompisar börjar undersöka vad som hänt. En flicka med övernaturliga krafter vid namn Eleven blir också inblandad.

En riktigt snygg och spännande serie som för oss som är uppväxta på 80-talet också är en riktig nostalgitripp vad avser kläder, musik och annan populärkultur!

Tobias Virolainen
Örebro

Ingen småstadsidyll

Sorjonen, Netflix, en säsong

Kari Sorjonen lämnar sin tjänst inom Helsingforspolisen för att varje gata, gränd och torg påminner honom om ett brott. Han tänker att familjen ska hitta varandra och lugnet i Villmanstrand. Istället hittar han två lik på lika många dagar.

Kari är en rätt otippad tv-polis för han är inte ung, snygg eller häftig. Snarare är han eftertänksam och stundtals irriterande tyst. Men det finns en skönt obehaglig känsla, vackra miljöer och en historia som höll mig fast elva avsnitt i ett sträck.
Victoria Dunros
Göteborg

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst