ANNONS:

ANNONS:

 
 


Polistidningen nummer 3 delades ut runt 14 juni. Nästa nummer når brevlådorna runt 6 september.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Polisyrket måste
tas på allvar

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 

Arkiv

Avtal om lönetillägg klart

Publicerad 2018-12-11

Aktuellt I vår får vissa poliser ett rejält tillskott i sina plånböcker. Då kommer runt ett års utbildar-, instruktörs- och handledartillägg att betalas ut retroaktivt. Detta enligt ett avtal som Polismyndigheten och fackförbunden nu undertecknat.

Utbetalningarna av de nya tilläggen beräknas komma igång i mars-april 2019. Först med en klumpsumma för alla de månader som gått sedan 1 april 2018.

Det handlar om 100 kronor per pass, de gånger minst en timme ägnats åt att agera instruktör, handleda eller utbilda. Om fyra av passets timmar eller mer gått till detta är tillägget 200 kronor.

De som omfattas av överenskommelsen är indelade i två kategorier, enligt parternas gemensamma information:

  • Utbildare. De som tillfälligt verkar som utbildare i utbildningar som Polismyndigheten beslutat om och anordnar. Till denna kategori räknas även de som har tillfälliga uppdrag som lärare och instruktörer (men ej aspirantinstruktörer).
  • Instruktörer och handledare. Aspirantinstruktörer och handledare med uppdrag att handleda nya kollegor mot att självständigt kunna lösa sina uppgifter (utöver sedvanlig arbetsplatsintroduktion). För denna kategori finns ett maxbelopp: 3000 kronor per månad.

Pengarna till tilläggen tas av medel avsatta för omställning, pengar som vanligtvis används när anställda sägs upp. Detta eftersom Polismyndigheten inte ska dra ner, utan växa kraftigt de kommande åren. Tillväxten kommer att leda till ett mycket stort behov av utbildare, instruktörer och handledare framöver, därav återinförandet av tilläggen.
– Vi är nöjda med att tilläggen återinförs, dessutom till högre nivåer, och att pengarna till detta tas utanför lönerevisionen, säger förhandlingschef Niklas Simson i ett uttalande på Polisförbundets webb.