Annons
Annons

Trafikverket borde
sätta upp hastighetsmätare

Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Jag heter Lennart Hedlund och är sedan länge pensionerad polis. Enligt min erfarenhet visar hastighetsmätarna i personbilar ”fel” hastighet. De flesta är glädjemätare och visar cirka tio km/timme fel (för mycket).

Detta ger en osäkerhet hos bilförarna, vilket lätt kan konstateras, eftersom de flesta saktar ner betydligt vid passagen av en fartkamera. Enligt min uppfattning kör de flesta bilister 10-15 km/timme ”för sakta” vid passerandet. De ökar sedan farten igen.

För att hjälpa bilförarna borde Trafikverket sätta upp ”hastighetsmätare” på riksvägarna så att bilisterna kan få reda på missvisningen i sina fordon. Detta skulle ge ett jämnare trafikflöde och minska antalet irritationsmoment mellan förarna. Det skulle minska antalet onödiga omkörningar och därmed olyckor.

Jag har framfört dessa synpunkter till Trafikverket i Luleå, men inte fått någon respons.

Lennart Hedlund
Luleå

Ämnen i artikeln

Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst