ANNONS:

ANNONS:

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 1. Den delas ut i februari till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 
 

 
 

Arkiv

Löptest väntar dem som inte cyklar

Publicerad 2020-04-29

Aktuellt Sökande som slipper cykeltestet i prövningen till polisutbildningen ska i stället göra ett löptest under utbildningens första veckor.

Rekryteringsmyndigheten har stoppat konditionstestet på cykel som brukar ingå i prövningen till polisutbildningen. Stoppet är tillfälligt och hänger ihop med den pågående coronapandemin. Det svettiga cykelmomentet anses för riskabelt ur smittosynpunkt, vilket Polistidningen har skrivit om tidigare.

Men Polismyndigheten vill inte pausa antagningen, utan har funderat på andra sätt att testa de sökandes kondition. Det säger Eva Årestad Radner, som är myndighetens nationella samordnare för polisutbildningen.
– Vi har diskuterat om vi till exempel skulle kunna anordna löptestet Cooper i egen regi. Men det blir en för stor apparat när vi är belastade med så mycket annat i samband med covid-19.

Lösningen blir därför att göra avsteg från antagningskraven och ta in sökande på utbildningen trots att de inte har gjort något konditionstest. Studenter som antas på det sättet, ska i stället göra polisutbildningens ordinarie fystest redan under de första veckorna på utbildningen. Ordinarie fystest innebär i det här fallet något av löptesterna Cooper eller Beep.

Kommer de som misslyckas att kastas ut från utbildningen?
– Nej, de är ju redan antagna men de kommer att få extra hjälp för att klara detta. Och ett godkänt fystest är ju ett krav för examen.