Löptest väntar dem som inte cyklar

Sökande som slipper cykeltestet i prövningen till polisutbildningen ska i stället göra ett löptest under utbildningens första veckor.
29 april 2020, 00:00

Rekryteringsmyndigheten har stoppat konditionstestet på cykel som brukar ingå i prövningen till polisutbildningen. Stoppet är tillfälligt och hänger ihop med den pågående coronapandemin. Det svettiga cykelmomentet anses för riskabelt ur smittosynpunkt, vilket Polistidningen har skrivit om tidigare.

Men Polismyndigheten vill inte pausa antagningen, utan har funderat på andra sätt att testa de sökandes kondition. Det säger Eva Årestad Radner, som är myndighetens nationella samordnare för polisutbildningen.

– Vi har diskuterat om vi till exempel skulle kunna anordna löptestet Cooper i egen regi. Men det blir en för stor apparat när vi är belastade med så mycket annat i samband med covid-19.

Lösningen blir därför att göra avsteg från antagningskraven och ta in sökande på utbildningen trots att de inte har gjort något konditionstest. Studenter som antas på det sättet, ska i stället göra polisutbildningens ordinarie fystest redan under de första veckorna på utbildningen. Ordinarie fystest innebär i det här fallet något av löptesterna Cooper eller Beep.

Kommer de som misslyckas att kastas ut från utbildningen?
– Nej, de är ju redan antagna men de kommer att få extra hjälp för att klara detta. Och ett godkänt fystest är ju ett krav för examen.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst