ANNONS:

ANNONS:

 
 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut i december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Fel att snuva student på examensceremoni

Publicerad 2020-05-11

Aktuellt Det fanns ingen anledning att stänga av en polisstudent med misstänkt epilepsi när det bara återstod tre dagar av utbildningen. Det konstaterar Personalansvarsnämnden och hänvisar till att studenten redan hade slutfört alla utbildningsmoment.

Under sista terminen på polisutbildningen drabbades studenten av två epilepsiliknande anfall och fick sitt körkort indraget under ett antal månader. Det ledde till att Polismyndigheten stängde av honom från utbildningen, trots att bara tre dagar återstod till examen. Därmed missade han examensceremonin, vilket Polistidningen skrivit om tidigare.

Studenten överklagade avstängningsbeslutet till Polismyndighetens personalansvarsnämnd, Pan, som nu ger honom rätt. Enligt nämnden fanns det ingen anledning till att stänga av honom vid en tidpunkt då han redan hade slutfört samtliga utbildningsmoment i polisprogrammet.

Nämnden är samtidigt tydlig med att beslutet inte innebär att studenten är godkänd på polisutbildningen. Enligt Pan är det Polismyndighetens HR-avdelning som fattar det beslutet, och studenten fanns inte med på listan över godkända studenter som beslutades av HR i december förra året.

Polisförbundets jurist Jonas Wiberg är kritisk till Pan:s beslut i den delen.
– Det är klart att han är godkänd på utbildningen. Han har uppfyllt kraven och fått ett utbildningsbevis från lärosätet. Den fråga som återstår är om han ska anställas som polis eller inte.