Annons

Annons

Fel att snuva student på examensceremoni

Det fanns ingen anledning att stänga av en polisstudent med misstänkt epilepsi när det bara återstod tre dagar av utbildningen. Det konstaterar Personalansvarsnämnden och hänvisar till att studenten redan hade slutfört alla utbildningsmoment.
11 maj 2020, 00:00

Under sista terminen på polisutbildningen drabbades studenten av två epilepsiliknande anfall och fick sitt körkort indraget under ett antal månader. Det ledde till att Polismyndigheten stängde av honom från utbildningen, trots att bara tre dagar återstod till examen. Därmed missade han examensceremonin, vilket Polistidningen skrivit om tidigare.

Studenten överklagade avstängningsbeslutet till Polismyndighetens personalansvarsnämnd, Pan, som nu ger honom rätt. Enligt nämnden fanns det ingen anledning till att stänga av honom vid en tidpunkt då han redan hade slutfört samtliga utbildningsmoment i polisprogrammet.

Nämnden är samtidigt tydlig med att beslutet inte innebär att studenten är godkänd på polisutbildningen. Enligt Pan är det Polismyndighetens HR-avdelning som fattar det beslutet, och studenten fanns inte med på listan över godkända studenter som beslutades av HR i december förra året.

Polisförbundets jurist Jonas Wiberg är kritisk till Pan:s beslut i den delen.

– Det är klart att han är godkänd på utbildningen. Han har uppfyllt kraven och fått ett utbildningsbevis från lärosätet. Den fråga som återstår är om han ska anställas som polis eller inte.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst