Annons
Annons

Kravprofilen för polis ses över

Från psykologiska egenskaper till fysisk förmåga och medicinsk lämplighet. Nu gör Polismyndigheten en totalöversyn av den kravprofil som gäller för att antas till polisutbildningen.
28 oktober 2020, 00:00

Projektet, som startade efter sommaren, leds av polismästare Max Lutteman som är ansvarig för det nationella uppdraget att attrahera behålla medarbetare.

Vi kommer att göra en väldigt bred översyn och involvera bland annat polisverksamheten, urvalsforskare, psykologer, kriminologer och arbetstagarorganisationer, till exempel Polisförbundet. Målbilden är att översynen ska vara klar till årsskiftet.

Det låter som kort om tid för ett så stort projekt. Klarar ni det?
– Målet är att översynen ska vara klar till årsskiftet. Utifrån resultatet av översynen kommer arbetet att fortsätta.

Är det något särskilt skäl till att ni drar igång den här översynen nu?
-Vi har precis utvecklat antagningsprocessen och som en del i det behöver vi se över kravprofilen för att antas till polisutbildningen. Kravprofilen som vi utgår ifrån i dag bygger på ett tio år gammalt underlag, så tillsammans med Rekryteringsmyndigheten har vi kommit fram till att det är dags att göra en översyn.

Max Lutteman vill inte ange några specifika delar av kravprofilen som kommer att ses över, utan ber att få återkomma i den frågan när översynen är klar.

Max Lutteman. Foto: Polisen.
Max Lutteman

Foto: Max Lutteman

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst