ANNONS:

ANNONS:

 
 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut i december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Kravprofilen för polis ses över

Publicerad 2020-10-28

Styrketestet Isokai som används vid prövningen till polisutbildningen. Foto: Rekryteringsmyndigheten/Viktor Gårdsjö

Aktuellt Från psykologiska egenskaper till fysisk förmåga och medicinsk lämplighet. Nu gör Polismyndigheten en totalöversyn av den kravprofil som gäller för att antas till polisutbildningen. 

Max Lutteman. Foto: Polisen.

Projektet, som startade efter sommaren, leds av polismästare Max Lutteman som är ansvarig för det nationella uppdraget att attrahera och behålla medarbetare.
– Vi kommer att göra en väldigt bred översyn och involvera bland annat polisverksamheten, urvalsforskare, psykologer, kriminologer och arbetstagarorganisationer, till exempel Polisförbundet. Målbilden är att översynen ska vara klar till årsskiftet.

Det låter som kort om tid för ett så stort projekt. Klarar ni det?
– Målet är att översynen ska vara klar till årsskiftet. Utifrån resultatet av översynen kommer arbetet att fortsätta.
Är det något särskilt skäl till att ni drar igång den här översynen nu?
-Vi har precis utvecklat antagningsprocessen och som en del i det behöver vi se över kravprofilen för att antas till polisutbildningen. Kravprofilen som vi utgår ifrån i dag bygger på ett tio år gammalt underlag, så tillsammans med Rekryteringsmyndigheten har vi kommit fram till att det är dags att göra en översyn.

Max Lutteman vill inte ange några specifika delar av kravprofilen som kommer att ses över, utan ber att få återkomma i den frågan när översynen är klar.