ANNONS:

ANNONS:

 
 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 5. Den delas ut i oktober till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 

Ordförandeord

”Därför ska vi bli mer aktiva inom kriminalpolitiken”

Lena Nitz, ordförande

 
 
 

 
 

Arkiv

Cykeltest till polisutbildningen återupptas

Publicerad 2020-10-27

Större avstånd och skärmar ska minimera smittrisken när cykeltestet återupptas. Foto: Rekryteringsmyndigheten/Carl Åström.

Aktuellt Coronapandemin satte stopp för konditionstestet på cykel som sökande till polisutbildningen brukar göra. Men från och med den 9 november trampar man igång igen. 

För närvarande gör Rekryteringsmyndigheten en skattning av de sökandes fysiska arbetsförmåga i stället för att testa den på cykel, vilket Polistidningen har skrivit om tidigare. Fördelen är att smittrisken minimeras. Nackdelen är att man riskerar att överskatta förmågan, enligt myndigheten.

Nu har man landat i att det svettiga cykeltestet kan återinföras på ett tillräckligt säkert sätt om man vidtar vissa skyddsåtgärder. Det handlar bland annat om:

  • Minst 1,5 meter mellan de sökande.
  • Genomskinligt barriärskydd framför cyklar (permanent).
  • Mobila skärmar mellan cyklar.
  • Tillräcklig ventilation.

Cykeltestet drar igång igen den 9 november. Beslutet kan dock komma att omprövas ”vid en kraftig långvarig ökning av smittspridning som leder till lokala eller regionala restriktioner eller begränsningar”, enligt Rekryteringsmyndigheten.

Ett sms kommer att gå ut till sökande som ska göra provet från och med 9 november med en uppmaning om att ta med sig träningskläder.