Cykeltest till polisutbildningen återupptas

Coronapandemin satte stopp för konditionstestet på cykel som sökande till polisutbildningen brukar göra. Men från och med den 9 november trampar man igång igen.
27 oktober 2020, 00:00

För närvarande gör Rekryteringsmyndigheten en skattning av de sökandes fysiska arbetsförmåga i stället för att testa den på cykel, vilket Polistidningen har skrivit om tidigare. Fördelen är att smittrisken minimeras. Nackdelen är att man riskerar att överskatta förmågan, enligt myndigheten.

Nu har man landat i att det svettiga cykeltestet kan återinföras på ett tillräckligt säkert sätt om man vidtar vissa skyddsåtgärder. Det handlar bland annat om:

  • Minst 1,5 meter mellan de sökande.
  • Genomskinligt barriärskydd framför cyklar (permanent).
  • Mobila skärmar mellan cyklar.
  • Tillräcklig ventilation.

Cykeltestet drar igång igen den 9 november. Beslutet kan dock komma att omprövas ”vid en kraftig långvarig ökning av smittspridning som leder till lokala eller regionala restriktioner eller begränsningar”, enligt Rekryteringsmyndigheten.

Ett sms kommer att gå ut till sökande som ska göra provet från och med 9 november med en uppmaning om att ta med sig träningskläder.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst