ANNONS:

ANNONS:

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 1. Den delas ut i februari till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 
 

 
 

Arkiv

Parterna vill fördela årets 360 miljoner i samförstånd

Publicerad 2021-01-13

Polisförbundet och Polismyndigheten har skrivit under en avsiktsförklaring.

Aktuellt Förra året tog Polismyndigheten ett ensidigt beslut om fördelningen av de extra budgetmedlen till höjda polislöner. Det fick hård kritik från fackligt håll. I år ska de 360 miljonerna fördelas i samråd mellan parterna, enligt en avsiktsförklaring. 

Polislönesatsning

Riksdagen har beslutat om ett extra budgettillskott till Polisen på 360 miljoner kronor per år för perioden 2019 – 2021. Pengarna ska gå till höjda polislöner.

Omkring hälften av poliserna blev utan lönepåslag i förra årets polislönesatsning om 360 miljoner kronor. När vissa fick 3.000 kronor mer i månaden och andra noll väckte det ilska på sina håll, och många hade svårt att se den röda tråden i satsningen. En omständighet som kritiserades var också att Polisförbundet hade hållits utanför processen. 

I år ska ytterligare 360 miljoner fördelas i satsningen och nu har Polisförbundet och Polismyndigheten skrivit under ett letter of intent, en avsiktsförklaring. Den säger att man har som ambition att komma överens om fördelningen. Det första man ska göra är att tillsammans analysera lönestrukturen som den ser ut efter förra årets fördelning.

Läs gärna vad Polistidningen har skrivit tidigare om kritiken mot förra årets satsning och arbetsgivarens svar på detta.