Annons
Annons

Banderolldom överklagas

- Jag menar, tvärtemot tingsrätten, att de här personerna har agerat uppsåtligt, säger åklagare Anna Wennergren.
26 maj 2021, 13:37

I början av maj slog tingsrätten fast att det rört sig om grovt förtal och även förgripelse mot tjänsteman när tre poliser hängdes ut i samband med en fotbollsmatch på Friends Arena 2019.

De tre poliserna var de som friats i det uppmärksammade ärendet avseende Eric Torells död. På banderoller, under en match mellan AIK och Örebro, stod bland annat polisernas namn och anklagelser om att de var mördare.

Enligt förundersökningsprotokollet ska så många som 50 personer ha medverkat till att banderollerna kom på plats, men bara två har åtalats i ärendet.

Tingsrätten ansåg dock inte att de två, en man och en vid tillfället minderårig kvinna, kunde bevisas ha agerat uppsåtligt. Här är åklagare Anna Wennergren av en annan uppfattning och har lämnat in en överklagan.

I överklagan till hovrätten begär åklagaren om anstånd för att utveckla grunderna och inkomma med ny skriftlig och muntlig bevisning. Ytterligare utredningsmaterial kommer, enligt överklagan, att sammanställas och redovisas. 

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst