Annons
Annons

Förhandlingschefen slutar

Polisförbundets förhandlingschef Niklas Simson har fått en tjänst på fackförbundet ST. Han jobbar kvar till sista september.
3 maj 2021, 15:01

Niklas Simson har varit Polisförbundets förhandlingschef sedan 2015. Då kom han från motsvarande roll på Officersförbundet. Men nu lämnar han rollen.
– Jag har fått ett uppdrag som är ganska övergripande och går ut på att stärka statstjänstemannens ställning på arbetsmarknaden, säger han.

Att han, efter att ha varit förhandlingschef sedan 2004, lämnar förhandlingsbordet helt tror han inte är säkert.
– Jag har nog erfarenheter som kan komma till användning där även framåt.

Polisförbundet kommer att påbörja en rekrytering av förhandlingschef och om hen inte är på plats 1 oktober har en ersättare kontrakterats. Även om man kan hoppas på att revisionsförhandlingarna med Polismyndigheten är avslutade då, finns en plan för att Niklas Simson ska kunna vara behjälplig. Detta trots att han börjar på ST 1 oktober.

Niklas Simson säger att han lämnar Polisförbundet med blandade känslor. Han nämner att man inte blivit klar med processen kring karriär och utvecklingsvägarna (kuven) med tillhörande lönesystem.
– Och så har jag trivts väldigt bra här. Det finns ett väldigt engagemang och många duktiga medarbetare, säger han.

Sugen på jobbet? Här är annonsen.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst