Annons
Annons

Polisförbundet börjar leta ny ordförande

Polisförbundets ordförande Lena Nitz ställer inte upp för omval på nästa kongress 2022.
18 juni 2021, 12:02

I dag meddelade Lena Nitz att det är dags för en ny ordförande efter nästa kongress.
– Jag är otroligt stolt över att ha fått företräda Polisförbundet i snart tolv år, och över det vi åstadkommit. Men efter tolv år på den här fina posten är det dags för nya krafter att ta vid och med ny energi fortsätta utvecklingsresan, säger hon.

Vad hon ska göra i stället vet hon inte i dag.
– Klart att jag tycker det är spännande att ta mig an nya utmaningar, men vad det blir får framtiden utvisa. Nu är det viktig att mitt fokus är här. Jag är fortsatt ordförande och kommer leda Polisförbundet i avtalsrörelsen och kommande valår.

När hon tänker tillbaka på ordförandeåren har hon tre toppminnen.
– Manifestationen i Kungsträdgården 2014 då vi samlade förtroendevalda och medlemmar från hela Sverige och manifesterade för en uppvärdering av polisyrket. Det är ett häftigt minne. Sen är ett starkt minne det vi gick igenom i samband med den stora omorganisationen. Det tredje är när vi skriver på arbetsmarknadens bästa löneavtal 2017-2020, det är också en känsla.

Valberedningen börjar nu sitt arbete för att ta fram ett förslag till ny ordförande, bland annat genom att tillsammans med förbundsregionerna först komma fram till en kravprofil. I början av nästa år kommer förbundsregionerna att kunna nominera kandidater till ordförandeposten. Valberedningen kommer presentera sitt förslag i slutet av juni nästa år.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst