Annons
Annons

Alla JO-ärenden om polislönepengar avslutade

De sju JO-anmälningar som kom in mot Polismyndigheten gällande fördelningen av de 360 miljonerna har avslutats. Alla utan åtgärd.
3 februari 2022, 14:36

Efter att Polismyndigheten gick ut med hur man skulle fördela de extra 360 miljonerna på höjda polislöner blev reaktionerna starka. Sju personer anmälde Polismyndigheten till Justitieombudsmannen, JO, bland annat för att man tyckte att myndigheten agerade i strid med riksdagens beslut om vad pengarna skulle gå till. Anmälarna ansåg att det var fel att en del av pengarna lades på tillägg och engångsbelopp i stället för lönehöjningar.

Nu har beslut från justitieombudsmannen Per Lennerbrant kommit i alla sju ärenden. De avslutas utan åtgärd.

– JO säger inte att Polisen gjort rätt eller fel, utan att han inte vill utreda det. Det var väl inte oväntat, och vi står fast vid att man inte följt riksdagens beslut. Våra anmälningar har kanske ändå på något sätt påverkat arbetsgivaren att tänka en gång till nästa gång, säger Andreas Nelin, ordförande för Polisförbundet i Fyrbodal och en av de sju som anmälde.

”JO:s granskning är av rättslig natur och de frågeställningar som din anmälan avser lämpar sig enligt min mening inte för att utredas av JO. Mot den bakgrunden ger din anmälan inte anledning till någon åtgärd eller något uttalande från min sida. Ärendet avslutas”, skriver JO i sitt beslut.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst