Annons
Annons

Hon föreslås leda förbundet

Katharina von Sydow nomineras till ny ordförande för Polisförbundet.
7 juni 2022, 15:00

På Polisförbundets kongress i höst ska en ny ordförande och förbundsstyrelse väljas. Nu har valberedningen presenterat sitt förslag på uppställning.

Som ordförande nomineras Katharina von Sydow, i dag ordförande i förbundsregion Väst. Till 1:e vice ordförande föreslås Sophia Willander som i dag är ordförande i Syd och ledamot i förbundsstyrelsen. Som 2:e vice nomineras Tomas Stjernfeldt, i dag 1:e vice ordförande.

Som ledamöter i förbundsstyrelsen nomineras Patrik Danielsson, Bergslagen, Pia-Karin Eriksson, Nationella avdelningar, Joakim Moritz, Nord, Anna Ramsten, Mitt, Robert Pettersson, Bergslagen, Mikael Sjöstedt, Säkerhetspolisen, Johanna Spjut och Roger Östergren, båda från Stockholm.

Redan i januari presenterade valberedningen fem kandidater till ny ordförande, efter nomineringar från förbundsregionerna. För att komma till ett slutgiltigt förslag har de haft ytterligare 20 intervjuer, både med kandidaterna till ordförandeposten och ledamöter.

Sofia Ask, sammankallande i valberedningen, säger att det har handlat om att lägga ett pussel. Vissa får vara kvar i Polisförbundets styrelse, nya tillkommer, andra får lämna.
– Det är inte en anställning, utan ett förtroende. Man ska passa in i lagarbetet och vi måste försöka täcka alla olika kunskaper. Att man får lämna behöver inte alltid handla om att man gjort ett dåligt jobb, utan vilka man konkurrerar med.

Fem kvinnor och sex män ingår i förslaget till ny styrelse. Alla förbundsregioner är dock inte representerade. Öst är utan plats.
– Vi måste få ihop laget, det är helheten som gör det, säger Sofia Ask och menar att det fanns andra kandidater än de från Öst som bättre bidrog till den helheten.

Katharina von Sydow passar bäst som ordförande för att hon, enligt valberedningen, är kompetent, diplomatisk, men också kan säga ifrån.
– Vi tror att hon kommer kunna få laget att gå framåt, vara en ledare.

Kongressen som slutligen röstar fram en ny ordförande och styrelse hålls 27-29 september.


Vad är förbundsstyrelsen?

Förbundsstyrelsen är mellan kongresserna Polisförbundets högsta beslutande organ som leder och ansvarar för Polisförbundets ekonomi, förvaltning och verksamhet.

Förbundsstyrelsen består av en ordförande, en 1:e vice ordförande, en 2:e vice ordförande och 8 ledamöter.

Nuvarande förbundsstyrelse:
Lena Nitz, ordförande
Tomas Stjernfeldt, 1:e vice ordförande
Anna Nellberg Dennis, 2:e vice ordförande 

Ledamöter:
Stefan Eklund
Anna Ramsten
Mats Lundberg
Christian Bjerne
Mikael Sjöstedt
Sophia Willander
Mats Hjelmgren
Patrik Danielsson

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst