Annons
Annons

Fem kandiderar till ny ordförande

I dag offentliggjordes fem kandidater som valberedningen föreslår kan ta över som Polisförbundets ordförande efter Lena Nitz.
31 januari 2022, 15:40

Två av kandidaterna som valberedningen fått fram i en första vända sitter inte i den nuvarande förbundsstyrelsen.

Det gäller Polisförbundet Västs ordförande Katharina von Sydow och Polisförbundets förbundsjurist Fredrik Westin.

Övriga tre är Sophia Willander, ordförande för Polisförbundet Syd, nationella huvudskyddsombudet Patrik Danielsson och Tomas Stjernfeldt, som i dag är Polisförbundets förste vice ordförande.

I ett mejl som går ut till Polisförbundets förtroendevalda och anställda informerar valberedningen om att de under kommande veckor ska intervjua kandidaterna. Detta för att i förlängningen välja ut en kandidat att föreslå till kongressen. Vem det blir kommer att offentliggöras i juni.

För att ta fram dessa fem har valberedningen dels varit i kontakt med förbundets regioner, men man har också intervjuat anställda på Polisförbundets kansli.

Sofia Ask är sammankallande i valberedningen och enligt henne har man även tidigare jobbat med flera nominerade kandidater, men inte valt att gå ut med namnen på det här sättet.
– Men vi överhopas ju av frågor till valberedningen och det är ju inte någon hemlighet. Alla kandidaterna är tillfrågade.

Enligt Sofia Ask är det heller inte omöjligt att inkomma med nya namn under perioden då man tar in förslag för ordinarie styrelsen.

1 april och två veckor framåt kommer valberedningen att ta emot nomineringar till övriga förbundsstyrelsen. Efter det kommer även de kandidaterna intervjuas.
– De förslagen brukar vi lämna in före midsommar, säger Sofia Ask.

Kongressen kommer att äga rum 27-29 september.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst