Polisens HR-direktör går till Trafikverket

Polisens HR-direktör Henrik Dider slutar på Polismyndigheten och börjar som HR-direktör på Trafikverket 1 september. Vem som ersätter honom är ännu inte klart.
29 juli 2022, 12:33

Efter ganska precis tre år på posten lämnar Polismyndighetens HR-direktör Henrik Dider myndigheten för att iklä sig samma roll på Trafikverket.

Henrik Dider blev HR-direktör efter att tidigare chefen Kajsa Möller, som även satt i genomförandekommittén, inte fått sitt förordnande förlängt. På frågan om hur han såg på utmaningen att lyckas attrahera arbetskraft till myndigheten för den planerade tillväxten sa han då till Polistidningen: ”För mig är det inte en jag-fråga utan en vi-fråga. Vi är i dag 31.000 kollegor. Var och en av oss är bärare och ambassadörer för de kärnvärden vi har och den verksamhet vi vill stå för, i dag och i morgon. Det är summan av vad vi gör, eller inte gör, som avgör om vi kommer lyckas attrahera de som vi behöver för att bli närmare 40.000 de kommande fem åren.”

Innan Henrik Dider kom till Polismyndigheten hade han varit HR-chef på Scandic Hotels i nio år och även jobbat för möbeljätten Ikea. Men han hänvisade till att han hade sina yrkesmässiga rötter i det offentliga. Närmare bestämt inom Försvarsmakten.

Vem som kommer att ersätta honom under tiden som rekrytering av ny HR-direktör pågår kommer rikspolischefen, enligt Polismyndighetens pressavdelning, återkomma med efter semestern.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst