Annons
Annons

”Fantastiskt att få träffa alla kollegor”

Vad var kongressens flipp och flopp? Polistidningen frågade tre ombud.
4 oktober 2022, 14:49

Adam Holmberg, kongressombud förbundsregion Bergslagen
Flipp
– Att Bergslagen fått in Robert Pettersson i förbundsstyrelsen, och får behålla Patrik Danielsson. En annan flipp var motionen om att förberedelsetid inför passen i yttre tjänst ska ses som ordinarie arbetstid och därmed vara betald. Om Polisförbundet skulle nå framgång med den skulle det förändra mycket för många. Vi ska inte göra en massa saker gratis. Vi gör så mycket gratis ändå, i och med vårt engagemang som spiller över på fritiden.
Flopp
– Att det blev en uppdelning mellan åhörare och ombud. Åhörarna har känt sig exkluderade med anledning av att de bodde på ett annat hotell. Man tappar mycket av den sociala biten och de lättare samtalen då.

Anni Evald, kongressombud förbundsregion Syd
Flipp
– Fantastiskt att få träffa alla kollegor från alla andra håll i landet på riktigt igen. Det tycker jag är en av de viktigaste sakerna med kongressen. Och på det stora hela en väldigt fin och trevlig kongress.
Flopp
– Att åhörarna inte bodde på samma hotell som kongressen var på. De är ju med för att lyssna och lära lite. Nu fick de bussas fram och tillbaka och blev liksom lite exkluderade, tycker jag.

Lisa Löpare, kongressombud förbundsregion Nord
Flipp
– Det bästa var hur enhälligt vi valde ny ordförande och ny förbundsstyrelse. Det är en jätteboost att känna den kraften av ett enat förbund.
Flopp
– Att åhörarna vi hade med från region Nord inte kunde bo på samma ställe som oss kongressombud. Åhörarna är förtroendevalda från våra styrelser som är med på kongressen för att se och lära. De fick bo på ett hotell en bit härifrån så på lediga stunder var vi på olika ställen tyvärr.

Emma Eneström
Per Hagström
Linnéa Klint

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst