Annons

Annons

Debattreferat: Många meningar om mosat ägg

Insidan av papperspåsen är lätt fuktad av någonting skruttigt vitt som trycker sig mot kanten. En satsumas med en hård och svårskalad look blänger tillbaka på oss från Twitter. Polisen Isak Karlsson twittrar 14 januari: ”Jag kan köpa att det är svårt att hitta ok boenden för poliser i Kiruna under EU-toppmöte men då får man ju se till överkompensera övrig logistik. Första dagen glömdes frukosten bort. Kanske var lika bra med tanke på vad den innehöll. (Det är ett ägg till vänster i bild)”

Många gillar. Rospiggen kommenterar ”Trodde det var soporna…” ”Pinsamt dåligt. Varför fick ni mellis för förskolebarn?” undrar eleonore. Ytterligare någon undrar vad EU-representanterna fick för frukost. Vissa ironiserar, som signaturen Frullebulle123 som undrar om de utkommenderade kräver äggröra och belgiska våfflor. Thingwiththings påstår sig kunna ta frukostpåsen ”alla dar i veckan om det bjuds” vilket trådstartaren påpekar att det inte gör då det ska vara avdrag i traktamentet.

Trots flera putslustigheter finns det de som inbjuder till en allvarligare diskussion och påpekar att frukosten bestående av trasigt ägg, ljus fralla, liten frukt 0ch tetrajuice ska ligga till grund för koncentrerat och krävande arbete. Kanske i många timmar. En twittrare i logistiksvängen anger nogsamt hur många kalorier en man behöver per dag och även per måltid, bifogar en tabell och konstaterar att målet inte är uppnått med leveransen av nämnda påse. ”Det är inte logistiskt svårt att i fredstid gå fram bra måltider.”

Bob Baxter tycker sig ha uppfattat liknande rapportering många gånger tidigare. ”Det väcker nästa fråga: är polismyndigheten inte en lärande organisation?” Och i tråden ryms mycket riktigt också uppgivna suckar. ”Finns det någon kommendering där logistiken kring mat funkat? Det är en ärlig fråga, för alla de jag deltagit i som stabspersonal har varit totalt underkända. Alla.” kommenterar Nini.

K skriver ”Du måste inse att du tillhör kärnverksamheten och därmed är lägst prioriterad inom myndigheten.” Signaturen Lars bidrar med perspektivet att det kunde varit värre. Det hade kunnat vara -30 grader och därmed djupfryst frukost. Men i slutändan håller han med om att det var uselt och poliserna borde ha bjudits varm dryck.

Emma Eneström, debattredaktör

Ämnen i artikeln

Detta är en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst