Annons
Annons

Ingen förundersökning om arbetsmiljöbrott

Åklagaren inleder ingen förundersökning om arbetsmiljöbrott i samband med Mats Löfvings död. Det meddelade han i dag.
6 mars 2023, 16:22

Flera anmälningar om brott har kommit in till åklagare efter Mats Löfvings död 22 februari. Anmälningarna tar sikte på att Polismyndigheten skulle ha brutit mot arbetsmiljölagen i samband med det inträffade.

I dag meddelade chefsåklagare Per Nichols vid Särskilda åklagarkammaren att han beslutat att inte inleda förundersökning om brott.
– I detta fall har det helt enkelt inte framkommit tillräckligt med omständigheter som talar för att det är ett brott bakom det inträffade, som i sig givetvis är en oerhört tragisk händelse. Jag har därför beslutat att förundersökning inte ska inledas, säger Per Nichols i ett pressmeddelande.

Det var bland annat Thomas Agnevik, tidigare ordförande för Polisförbundet Östergötland och numer pensionär, som gjorde en anmälan om arbetsmiljöbrott till avdelningen för särskilda utredningar. Han motiverar anmälan med att han anser att ”det finns anledning att anta att dödsfallet är en följd av den pressade situation som Mats Löfving befann sig i”, enligt Corren.

Sedan tidigare har Polismyndigheten, enligt rådande praxis, själva anmält dödsfallet till Arbetsmiljöverket. Om Arbetsmiljöverket skulle göra en åtalsanmälan så kommer en sådan anmälan att prövas separat.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst