ANNONS:

ANNONS:

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 5. Den delas ut i oktober till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

”Därför ska vi bli mer aktiva inom kriminalpolitiken”

Lena Nitz, ordförande

 
 
 

 
 

Arkiv

Ny polishelikopter till Skåne

Publicerad 2011-12-09

Aktuellt Skåne får en ny polishelikopter. Men när den är på plats är fortfarande oklart.

Polisflygets verksamhet förstärks med en sjunde helikopter. Det är kontentan av ett beslut som rikspolischefen Bengt Svenson fattade i mitten av oktober.
– Det stämmer. Vi vet inte när allt är klart men det blir ytterligare en helikopter, säger Håkan Wall, chef för Rikskriminalpolisens ordningspolisenhet.

Rikskrim arbetar tillsammans med RPS upphandlingssektion för att ta fram ett underlag för upphandling av en helikopter. Rikskrim arbetar också med ett underlag angående en återetablering av en helikopterbas i Skåne.
– I beslutet nämns bara Skåne, men sannolikt är Malmö City Airport den lämpligaste platsen för en helikopterbasering, säger Håkan Wall.

Polisens flygverksamhet i stort kommer också att förstärkas genom andra åtgärder. 15 nya operatörer ska utbildas och anställas. RPS kommer dessutom att utreda förutsättningarna för ett utökat samarbete med Sjöfartsverket i de norra delarna av Sverige. Det planerade samarbetet kommer att gälla flygningar som inte är kopplade till brottsbekämpning som till exempel sökandet efter försvunna personer.