ANNONS:

 

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 2. Den delas ut i april till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 

Ordförandeord

I kriser står poliskåren för trygghet

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Stefan Holgersson, som ingår i Polisförbundets etikgrupp, blir professor. Foto: Johan Svanestrand

Stefan Holgersson blir professor

Publicerad 2018-04-26

Aktuellt Polisen och forskaren Stefan Holgersson har erbjudits en professur i polisvetenskap vid polishögskolan i Oslo.

Stefan Holgersson är ett bekant namn för trogna Polistidningsläsare. Hans forskning om bland annat pinnjakt har rönt stor uppmärksamhet och han har tidigare berättat om hur han behandlats minst sagt styvmoderligt av personer högt upp i polishierarkin.

I samband med omorganisationen 2015 sökte han en rad tjänster på olika nivåer inom Polismyndigheten, men fick nobben. Detta gjorde att han i den nya organisationen placerades som uttryckningspolis i Stockholmsförorten Botkyrka.

Nu, när han ska bli professor, kan han se med viss humor på faktumet att han, när han sökte chefsjobben inom Polisen, av HR bedömdes ha lägsta förmågan att kommunicera skriftligt och muntligt.
-Det fanns tydligen inga förutsättningar till förbättring heller, berättar han och skrattar.
Till saken hör att han bland annat författat boken Yrke: Polis. I dagsläget delar Stefan Holgersson sin tid mellan radiobilsåkande, forskning vid Linköpings universitet samt ett uppdrag att stötta polisregion Nord med verksamhetsutveckling.

När börjar du som professor?
-Det är inte klart ännu. Jag ska ringa under dagen till den som är ansvarig om tillträde. Jag har vissa projekt som jag behöver avsluta innan jag tillträder på heltid. Jag kommer nog att bli den första professorn som åker radiobil.

Lön och övriga arbetsvillkor samt bostad är andra frågor som återstår att lösa, berättar Stefan Holgersson innan han blir tvungen att avsluta samtalet för att ägna sig åt en annan syssla: Blöjbyte.

 


 

Polisförbundets ordförande Lena Nitz kommenterar på Twitter nyheten om Holgersson:

Lena Nitz Foto: Magnus Laupa

”Grattis till professuren Stefan! Och ett grattis till Polishögskolan i Oslo som får en av svensk poliskårs bästa kollegor som professor. Beklagar Polismyndighetens oförmåga att ta tillvara den tillgång du är och att Sverige inte har en riktig polishögskola”

 

 

Läs mer:

Holgersson har granskat Polisens fasadputs

Studenter stöttade Årepolisen

Ingen kappvändare – Stor intervju från 2013