Annons
Annons

Till minne av
ombudsmannen Sven Wihlborg

Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Ombudsman Sven Wihlborg har avlidit i en ålder av 68 år. Hans närmaste är hustrun Marie och barnen Lena och Åke med familjer. Sven började som polis i Stockholm den 15 augusti 1962. Han blev Polisen trogen i olika funktioner till sin pensionering. Under flera år var han ansvarig för rekrytering och introduktion av nya poliser i Stockholm. Han arbetade också under många år på Tekniska roteln. Hans noggrannhet och exakthet gjorde honom till en duktig polistekniker. Att vara noggrann och exakt var en del av hans person.

1982 lämnade Sven Stockholmspolisen för att som ombudsman på Polisförbundet arbeta med polisens skyddsfrågor och stödja enskilda poliser som skadats i tjänsten. Svens stöd och hjälp till drabbade var enastående. Hans engagemang för den svaga individen var alltid stort. Sven var en ombudsmannakollega med stort hjärta – ett hjärta som han använde för andra väldigt mycket.

Efter pensioneringen från Polisförbundet år 2000 jobbade Sven som uppskattad guide på Polismuseet. Han personifierade där den gammeldags trygga och ståtliga polisen i uniform med kask. Samtidigt – men med glimten i ögat – menade han ”att allt var inte bättre förr”.

Han har också aktivt medverkat till det nya Polismuseet på Djurgården.

Sven var en föreningsmänniska och som en sådan aktiv och noggrann. Han var under många år aktiv i 1940-års män och sekreterare i Polisveteranerna i Stockholms län för att nämna några av alla hans aktiviteter.

Vi hade velat se Sven få uppleva många fler stunder med sina fritidsaktiviteter tillsammans med Marie, barn och barnbarn och inte minst som aktiv i Polisveteranerna i Stockholms län.

Ivar Eriksson och Christer Spjut

Ämnen i artikeln

Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst