Annons

Annons

Jag litar på polismannen!

Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Läste med fruktan artikeln om den avskedade polismannen från Kristianstad.

Utifrån artikeln dyker det upp många frågor och självklart mycket som rör sanningen i det som hände ?

Finns det 100 procent säkra bevis för att polismannen slagit biltjuvarna? Vem är mest trovärdig – en slyngel som blivit tagen på bar gärning med att stjäla bil från ärlig ägare och nu, snopet nog, åkt fast – eller en polisman som tjänat rättvisan under 40 år ?

Alla vi som arbetar med att upprätthålla någon form av ordning i vårt samhälle vet att sanningen för många beror på omständigheternaÖ

De som åkt dit för en grej försöker alltid att ljuga sig ur situationen – vad har de att förlora? – Inget? Har de tillräckligt förstånd att förstå vad de ställt till med för en hel ärlig familj ? Troligen inte.

Om vi inte litar på våra poliser och även i dessa situationer kräver 100 procent bevis för vad som verkligen hänt — hur ska vi då ha möjlighet att värna det civiliserade samhället? Vilka poliser vågar efter denna incident överhuvudtaget göra några ingripanden? Hur många poliser måste man vara för att våga göra något? Måste polisen själva ha videokamera med sig på sina uppdrag för att bli trodda då buset fräckt påstår en lögn?

Det är dags för våra politiker att vakna upp och ta lärdom om vissa lagregler och rutiner som gäller i USA. Allt är inte bra där men vi har mycket att lära av dem.

Polismannen riskerar varje dag sin hälsa, ja kanske sitt liv för att du och jag ska leva trygga i samhället. De förtjänar vårt förtroende och incidenter som denna MÅSTE vara 100 procent utredda – om ord står mot ord, även om två personer mot en person ska ärendet avskrivas som så ofta sker i våra domstolar idag – hellre fria än fälla.

Ett justitiemord som detta undergräver förtroende för våra polismän/kvinnor och de enda som tjänar på det är brottsligheten !

F-son

Ämnen i artikeln

Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst