Annons

Annons

Ohälsa på grund av chefen?

Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

”Jag glad att jag fått leva tills jag är 70 år och fått lära känna mina underbara barnbarn””Jag glad att jag fått leva tills jag är 70 år och fått lära känna mina underbara barnbarn”

Just nu kan man läsa artiklar i tidningar och på text-tv om att ”chefen kan göra Dig sjuk”. Det är en Anna Nyberg vid Karolinska institutet som gjort en undersökning om stressrelaterade hjärtinfarkter. Möjligen är detta en för het fråga att debattera, men jag tror att många polismän drabbades under 1990-talet när hetsjakten var som störst på oliktänkande poliser. Vid den stora omorganisationen från små myndigheter till länsmyndigheter drabbades Strängnäs, Nyköping och Katrineholm, när allt centraliserades till Eskilstuna. Den som hade en avvikande åsikt och inte var optimist, utan befarade att det bara skulle bli sämre straffades med omplaceringar och lönerna blev lägre i förhållande till de som bara höll med.

Chefer hämtade ur poliskåren och tillsattes med en målsättning att till varje pris tysta kritiken.

Jag drabbades själv av två hjärtinfarkter, men lyckades 2002 krångla mig bort från anställningen genom förtida pensionsuttag och får numera leva på existensminimum.

Trots detta är jag glad att jag fått leva tills jag är 70 år och fått lära känna mina underbara barnbarn. Jag vet att många andra blev drabbade och att de lever med skuldkänslan att sjukdomen var självförvållad.

Göte Andersson, polis 1962 -2002

Ämnen i artikeln

Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst