Annons
Annons

Hemlig talare fick guldbojor

27 september 2010, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Justitieminister Beatrice Ask talade om kriminalpolitik och berömde svensk polis för insatsen under riksdagsvalet. Som tack förärades hon snygga handfängsel i guld.Justitieminister Beatrice Ask talade om kriminalpolitik och berömde svensk polis för insatsen under riksdagsvalet. Som tack förärades hon snygga handfängsel i guld.

Även om ryktet föregått Beatrice Ask var det en överraskning för de flesta att landets justitieminister skulle tala på representantskapet.

– Som en gammal föreningsräv kände jag mig frestad när jag fick en inbjudan. Det ska bli intressant och se vad ni pysslar med, sa Beatrice Ask.

Hon fortsatte med att tacka Sveriges poliser för insatsen under det nyss avklarade valet. Regn, rusk och övertid präglade deras arbete, enligt Ask.

– Inte mer övertid än vanligt skulle nog många poliser säga. Men jag vet hur det ligger till, det blev en hel del extratimmar.

Men Beatrice Ask uppehöll sig inte bara vid det som fungerar bra. Hon nämnde det faktum att brottslingarna är verksamma på nya arenor och att den organiserade kriminaliteten fått fotfäste i Sverige.

– I de yttersta situationerna står grundprinciperna på spel. När polisen gör fel blir det jättefel. Därför måste det bli rätt nästan alltid.

Hon talade även om vikten av att kommunicera med allmänheten. När ett det dimper ner ett brev i ett brottsoffers brevlåda om ”att brott inte kan styrkas” finns risken att förtroendet för polisen minskar.

– Jag är övertygad om att polisen oftast gjort sitt. Därför är det olyckligt med den här typen av formuleringar, sa Beatrice Ask och fortsatte:

– Men nu är det ju så att polisen har ett gott renommé som dessutom blir allt bättre.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst