Annons
Annons

Nästa år blir tufft för polisen

12 oktober 2010, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Polisens anslag ökar med 400 miljoner nästa år. Men de pengarna innebär egentligen inte något nytt tillskott, för de utlovades redan i regeringens budget för 2010. Det betyder att 2011 kommer att bli ett tufft år för svensk polis, säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz.Polisens anslag ökar med 400 miljoner nästa år. Men de pengarna innebär egentligen inte något nytt tillskott, för de utlovades redan i regeringens budget för 2010. Det betyder att 2011 kommer att bli ett tufft år för svensk polis, säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz.

I och med att målet med 20 000 poliser är uppfyllt går satsningen på polisen in i en ny fas. Nu handlar det om att bli effektivare, och det gäller inte bara polisen utan hela rättsväsendet, skriver regeringen i budgetpropositionen. Ett av flera prioriterade områden är arbetet med att förebygga ungdomsbrottslighet.

Regeringen skriver också att polisutbildningen måste utvecklas och anpassas efter de krav som ställs på dagens poliser, något som Polisförbundet välkomnar.

– Efter år av utredningar är det dags att nu gå från ord till handling, säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz.

Läs mer på www.polisforbundet.se och om budgetpropositionen på www.regeringen.se

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst